Meditatie is een proces van het ontwikkelen van gerichte aandacht en bewustzijn.
Aandacht voor en concentratie op het moment dat is.
Door dit proces leer je jezelf te observeren en beter te begrijpen.

De koers, die ik bij meditatie volg, is “eenvoudig” getuige zijn van alles wat in ons denken opkomt of wat we lichamelijk of emotioneel ervaren. De gedachten -die altijd opkomen- erkennen zonder ze te veroordelen of er in mee te gaan.

In meditatie kom je rechtstreeks in contact met de ervaring zelf, of het nu gaat om een inademing, een uitademing, een gedachte, een oordeel, een lichamelijke gewaarwording of een gevoel. Niets is goed of slecht, niets wordt buitengesloten.

Ik neem je mee d.m.v. een bodyscan om lichaam en geest totaal te ontspannen.

De bedoeling is dat je jezelf en je gedachten gaat leren waarnemen, zodat je steeds eerder uit de identificatie van jouw verhaal kunt stappen en daarin niet meer de hoofdrol speelt.
Het leven is een dans van bewegen vanuit de vormen van de wereld terug naar je essentie van Stilte en vanuit je Essentie weer terug naar de vormen.
Meditatie geeft je vrijheid in denken en handelen en reduceert je dagelijkse stress.
Meditatie herstelt lichaam en geest en maakt dat je efficiënt gaat handelen.
Meditatie is jezelf terugbrengen van afgescheidenheid (projecties, conditioneringen) naar
wie je werkelijk bent. 

Je zult gaan ervaren dat je thuiskomt in de onvoorwaardelijke liefde van je hart.

In het proces van meditatie raad ik je aan om een gemotiveerde keuze te maken voor continuïteit en jezelf regelmatig ogenblikken van stilte te gunnen.  Het is voor jezelf belangrijk om het proces van meditatie in jou zijn werk te laten doen. Je zult versteld staan van de kwaliteiten, die meditatie jou gaat opleveren in het leven. Meditatie vraagt om discipline om jezelf te observeren in je gewoonte- en gedragscodes. Het voelt bevrijdend om meer en meer ruimte en afstand te scheppen in dat wat jou belemmert om voluit te leven.

Meditatie is een doorgaand proces van observatie en het stappen uit de identificatie met je pijnlichaam. Het leren van meditatie is een 8 weekse cursus, waarin we stap voor stap de weg van gerichte aandacht en aanwezig zijn volgen. Het doorbreken van oude gewoontes, het leren richten van je aandacht, jezelf als nieuw ervaren door jezelf te leren kennen en te begrijpen is de rode draad van meditatie.                                                                    

Gevestigd in je Ware Zelf weet je helder dat je compleet bent en verbonden bent met alles wat er is.

 Ik nodig je van harte uit!

Ik heb meer dan 25 jaar ervaring met allerlei vormen van meditatie.