Innerlijk kindwerk is het met motivatie helen van het gekwetste/getraumatiseerde kind in je.
Door gerichte visualisaties en vaardigheden o.a. adem- en lichaamswerk bereik je dat kinddeel in je dat alsnog gekend en vervuld wil worden.

Pas als je je als volwassene bewust wordt van de verstoringen, gedragscodes en de sabotages in het dagelijkse leven van het kind in je, draag je de verantwoordelijkheid voor je volwassen bestaan met de kansen en de keuzes die je daarin hebt.

Daarom is het belangrijk om inzicht te krijgen in je onvervulde behoeften van dat kwetsbare deel in jou. 
De behoeften die in jouw kindertijd niet of onvoldoende vervuld geweest zijn.

Belangrijk in het proces is dat bewustzijn verkregen wordt welke beperkende gedachten jou belemmeren in het dagelijks leven: b.v. “ik ben niet goed genoeg” of “ik ben het leven niet waard” of  “ik mag niet genieten”. Deze gedachten heb je door signalen van de buitenwereld, je opvoeding en van ver voor jouw tijd moeten geloven en opgeslagen in het celgeheugen van je DNA. In zelfonderzoek ga je stap voor stap beseffen dat ze niet waar zijn.

Belangrijk is dat jij je negatieve emoties en belemmerende overtuigingen in positieve zin gaat omzetten en je lichaam op celniveau andere signalen gaat geven. Het DNA van je ouders, grootouders draag jij immers in je genen mee.

Omdat jij het gewonde kind in je gaat geven wat het nodig heeft, kun je de bevriezing op epigenetisch niveau doorbreken.
In plaats van het volgen van de overlevingsstrategieën, die vanuit het getraumatiseerde kind zo gewoon waren, krijg je gereedschap om uit je comfort-zone te stappen en de regie en de verantwoordelijkheid van eigen leven in handen te nemen om krachtig voor jezelf te staan.
In dit integratieproces wordt de verbondenheid met je eigen bron van creativiteit bemoedigd en de wereld zal er levendiger en krachtiger uitzien.
De vreugde om te zijn wie jij bent zal meer en meer ervaren worden en je leert om voor je eigen geluk te kiezen.

Het leven is een wonder om te vieren en je innerlijk kind wil niets liever dan blij en open in de wereld staan! 

Een aansluitend Creatrix® traject maakt dat negatieve emoties en belemmerende gedachten op celniveau in je genen getransformeerd worden. Je leven verandert voorgoed!